Ronde van Californië - Rohan Dennis wint tijdrit, Julian Alaphilippe nog steeds in het geel

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Australiër Rohan Dennis (BMC) heeft vrijdag de zesde etappe van de Ronde van Californië (2.BC), een tijdrit van 20,3 kilometer in Folsom. De Fransman Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) blijft op de eerste plaats staat in het algemene klassement en behoudt de gele trui. Dennis, olympisch kampioen in de achtervolging en specialist in tijdsritten, was 17 seconden sneller dan de Amerikaan Andrew Talansky (Cannondale). Ploegmaat van Dennis Taylor Phinney eindigde derde op 20 seconden van de winnaar.

Alaphilippe zette een grote stap voorwaarts naar de overwinning in het algemene klassement op zondag na de achtste etappe in Sacramento. Hij eindigde 8ste op 45 seconden van de winnaar, net voor de Belg Jurgen Van Den Broeck (Katusha), die met 49 seconden eindigde op de 9de plaats. Greg Van Avermaet (BMC) eindigde als 24ste op 1:127.

In het algemene klassement behoudt Julian Alaphilippe zijn eerste plaats, gevolgd door Dennis op 16 seconden. De Amerikaan Brent Bookwalter (BMC) steeg met 38 seconden van de vierde naar de derde plaats. Van Den Broeck staat tiende op 1:48, Van Avermaet 33ste op 11:22.

De zevende en voorlaatste etappe, rond Santa Rosa (146,5 kilometer), bevat geen grote moeilijkheden.

bron: Belga