FA Cup - Manchester United en Fellaini kloppen Crystal Palace na verlengingen

Manchester United heeft zaterdagavond op Wembley (Londen) Crystal Palace geklopt in de finale van de FA Cup, de Engelse voetbalbeker. Jesse Lingard trapte United in de tweede verlenging naar de overwinning, nadat er in de reguliere speeltijd (1-1) geen winnaar uit de bus was gekomen. Rode Duivel Marouane Fellaini speelde de volledige 120 minuten bij de 'Mancunians'. Na het mislopen van een plek in de top vier en het bijhorende ticket voor de voorrondes van de Champions League wilden de troepen van Louis van Gaal absoluut hun seizoen opsmukken in de finale van de FA Cup. Na een spannende, maar weinig kansrijke eerste helft barstte de wedstrijd in de tweede helft helemaal open. Manchester United kreeg de beste kansen en zowel Fellaini (lat) als Martial (paal) vonden het doelhout op hun weg. Het belangrijke openingsdoelpunt viel echter aan de overkant. Invaller Puncheon (78.) vlamde de 1-0 van dichtbij hard voorbij United-doelman De Gea. De 'Mancunians' raakten niet in paniek en nauwelijks drie minuten later profiteerde Mata van een goede controle van Fellaini om de 1-1 tegen de touwen te jagen.

In de verlengingen leken Fellaini en co. het moeilijk te gaan krijgen na een tweede gele kaart voor verdediger Smalling op slag van rust. Maar het tegendeel bleek waar. Lingard (110.) twijfelde niet na geknoei bij Palace achterin en knalde de beslissende 1-2 snoeihard voorbij Hennessey.

Voor Manchester United is het de 12e FA Cup, de eerste in twaalf jaar. Crystal Palace kwam voor de tweede keer in de finale van de FA Cup uit. De Londense ploeg verloor in 1990 in een replay van de finale, ook al tegen Manchester United.