DFB Pokal - Guardiola neemt afscheid bij Bayern met bekerwinst

Bayern München heeft zaterdagavond de DFB Pokal, de Duitse beker, gewonnen. In de finale werd concurrent Borussia Dortmund, na een 0-0 stand na de verlengingen, verslagen met penalty's (4-3). Afscheidnemend coach Pep Guardiola behaalt zo, net als in 2014, de dubbel (titel + beker) met de Beierse club. In een geanimeerde wedstrijd creëerden zowel Bayern als Dortmund kansen, maar het lukte geen van beide teams om te scoren. Vooral Bayern zag een verdiend doelpunt in het water vallen bij missers van Ribéry (paal), Thiago en Lewandowski. Ook in de verlengingen vielen er geen goals te noteren, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Daarin toonde Bayern zich meester. Na missers van Bender en Papastathopoulos was Dortmund al snel op achtervolgen aangewezen. Een misser van Kimmich leek Bayern even aan het twijfelen te brengen, maar Douglas Costa schoot de beslissende strafschop feilloos in de rechterbovenhoek.

Voor Bayern is het de achttiende beker in de clubgeschiedenis, de tweede in de drie seizoenen onder het bewind van Pep Guardiola. Vorig seizoen wonnen Kevin De Bruyne en VfL Wolfsburg de beker.