Dedryck Boyata: "EK-selectie was doel voor mij"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dedryck Boyata is misschien wel de meest verrassende naam in de EK-selectie van de Rode Duivels. De verdediger van het Schotse Celtic Glasgow - nog maar goed voor twee caps - ligt wel al een maand in de lappenmand met een hamstringblessure maar ziet licht aan het einde van de tunnel. "Ik voel me nog geen 100 procent, maar het gaat goed vooruit en binnen een paar dagen ben ik opnieuw de oude", stelde de 25-jarige Brusselaar na de training van de Rode Duivels in Heist-aan-Zee. Boyata gaf eerlijk toe dat hij op een selectie gehoopt had. "Dat was een doel voor mij en daar heb ik een heel seizoen lang hard voor gewerkt. Dit is dan ook de beloning. Toen ik geblesseerd uitviel, was ik even bang, maar alles draait nu toch positief uit. Ik heb een heel lang seizoen achter de rug met Celtic en speelde 43 wedstrijden, dat maakte ik nooit eerder mee en dat was heel positief voor mij", klonk het bij Boyata, die België op zijn zestiende verliet en naar Manchester City trok.

"Dedryck is iemand die we al jaren volgen", oordeelt bondscoach Marc Wilmots. "Hij speelde een goed seizoen bij Celtic en stelde ons niet teleur. Hij is technisch sterk, snel en heeft een goed kopspel en een goede pass. Soms is hij wel nog wat te braaf, ik hou van verdedigers die de spitsen angst aanjagen", klonk het. "Ik zie een centrale verdediger in hem, in nood kan ik hem op de rechtsback posteren, maar daar hebben we al Toby Alderweireld en Thomas Meunier."

"Zelfs als de coach me zou vragen om in de spits te staan, doe ik dat zonder probleem", stelde Boyata zelf. "Uiteraard sta ik het liefst centraal in de verdediging, maar ik denk dat dat voor Toby Alderweireld ook het geval zal zijn. Het spreekt voor zich dat ik de komende wedstrijden op speelminuten hoop en dat ik de kans wil krijgen om me te tonen."

bron: Belga