Tweede door Boko Haram ontvoerde schoolmeisje gered door het leger

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een tweede schoolmeisje uit de middelbare school in Chibok, in het noordoosten van Nigeria, dat meer dan twee jaar geleden ontvoerd werd door de islamisten van Boko Haram, is door de militairen gered, zo kondigde het Nigeriaanse leger donderdagavond aan. De woordvoerder van het Nigeriaanse Leger, kolonel Sani Usman, bevestigde in een mail "dat een ander jong meisje uit Chibok vanavond (donderdagavond, red.) gered werd". Meer details werden er niet vrijgegeven.

Op 14 april 2014 ontvoerde Boko Haram 276 jonge overwegend christelijke schoolmeisjes uit de slaapzaal van een school in Chibok. Daarvan konden er 57 meisjes in de uren daarna ontsnappen. De ontvoeringszaak lokte in Nigeria en over heel de wereld grote verontwaardiging uit.

Een eerste van de 219 nog altijd vermiste schoolmeisje werd dinsdag door milities en militairen met haar baby teruggevonden in het Sambisa-woud in de deelstaat Borno, een van de bastions van Boko Haram. Het meisje, Amina Ali, werd naar de hoofdstad Abuja gebracht, waar ze ontvangen werd door president Muhammadu Buhari en haar moeder. De president zei dat de ontdekking van Amina Ali "nieuwe hoop" gaf, en had het over een "unieke kans" om nieuwe cruciale informatie over de andere ontvoerden te achterhalen.

Volgens lokale verantwoordelijken heeft de nu 19-jarige Amina Ali verklaard dat de meeste vermiste meisjes zich nog altijd in het Sambisa-woud bevinden, maar dat zes van hen overleden zijn.

Bron: Belga