Toby Alderweireld na beste seizoen uit carrière klaar voor EK

door
Belga
Leestijd 2 min.

Toby Alderweireld kijkt na "het beste seizoen uit zijn carrière" reikhalzend uit naar het EK in Frankrijk. De verdediger speelde in de Premier League een dijk van een seizoen bij Tottenham en voelt zich uitstekend. "Al dat harde werk loont", zei hij vrijdag na de training van de Rode Duivels in Heist. 'Mega Toby' werd door de fans van de Spurs in zijn eerste seizoen bij de club meteen verkozen tot Speler van het Jaar. "Daar ben ik enorm trots op. Dat ik als verdediger boven spelers als Harry Kane en Dele Alli verkozen word, is bijzonder mooi. Maar heel de club heeft ook een schitterend seizoen achter de rug. We plukten de vruchten van het harde werk dat we deden, fysiek voel ik me erg goed en sterker dan ooit en het vertrouwen is groot. Een heel seizoen lang trainden we keihard, we liepen veel en zaten vaak in de gym. In mijn hoofd is het seizoen ook niet gestopt, nu gaan we richting het volgende hoofdstuk."

Na het uitvallen van Vincent Kompany wordt de 27-jarige Alderweireld als een van de absolute sterkhouders in de Belgische defensie beschouwd. Bij de Duivels staat hij echter steevast op de rechtsachterpositie, maar daar maakt hij al jaren geen probleem van. "Psychologisch bereid ik me voor op die plek, maar als de coach me ergens anders nodig heeft kan ik snel de klik maken. De rechtsback is gewoon mijn positie bij de Duivels", stelde de 53-voudige international.

Alderweireld blikte ook even vooruit op het EK, dat op 10 juni op gang gefloten wordt. "We hebben een goed team, maar het begin is heel belangrijk. Eerst de groepsfase overleven, daarna zien we wel. Misschien moeten we soms ook wel eens iets opportunistischer spelen in plaats van de bal te monopoliseren. Voor mij persoonlijk zou het leuk zijn om Engeland ergens onderweg tegen te komen", stelde de verdediger, die 'usual suspects' Frankrijk, Duitsland en Spanje naar voren schuift als EK-favorieten.

bron: Belga