Nainggolan en Origi staken training

door
Belga
Leestijd 1 min.

Radja Nainggolan en Divock Origi hebben vanmorgen de training van de Rode Duivels vroegtijdig moeten beëindigen. De middenvelder van AS Roma hield het halverwege de oefensessie in het stadion De Taeye van KFC Heist voor bekeken, de aanvaller van Liverpool ging even later uit voorzorg naar binnen, net voor de start van de oefening op balbezit. Nainggolan moest gisteren omwille van wat last aan de kuit nog passen voor de eerste trainingsdag aan zee. Hij had een trap op de kuit gekregen en sukkelt met een kneuzing. Na goed drie kwartier training staakte hij de sessie van vandaag en ging hij (uit voorzorg) naar binnen voor verzorging.

Origi van zijn kant - die zich gisterenavond samen met Liverpool-ploegmaat Christian Benteke bij de selectie had gevoegd - was nog maar pas op opnieuw fit nadat een enkelblessure hem enkele weken van het veld gehouden had.

Morgen (10u) trainen de Duivels nog een laatste keer in Heist, zondag reizen ze af naar Zwitserland. Daar volgen vanaf maandag drie fysiek zware trainingen, op zaterdag 28 mei oefenen ze tegen Zwitserland. Na de buitenlandse stage verblijft de selectie in Genk en zijn er twee oefeninterlands in het Koning Boudewijnstadion gepland, tegen Finland (01/06) en Noorwegen (05/06). Op dinsdag 7 juni reizen de Belgen af naar Bordeaux. Hun eerste EK-match is de clash tegen de Italianen, op 13 juni in Lyon.

bron: Belga