Aanslagen - Reconstructie in Brussels Airport in aanwezigheid van Abrini afgelopen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De reconstructie die donderdagavond vanaf 22 uur plaatsvond in de luchthaven van Zaventem, is zonder bijzondere incidenten verlopen. Dat laat het federaal parket in de nacht van donderdag op vrijdag weten in een persbericht, waarin ook de aanwezigheid van Mohamed Abrini bij de beide reconstructies donderdag bevestigd wordt. In het kader van het onderzoek na de aanslagen van 22 maart 2016 vonden er donderdag twee reconstructies plaats. De eerste, in het metrostation Maalbeek in Brussel, startte rond 14.30 uur en kort voor 17 uur werd de veiligheidszone in de buurt opgeheven. Donderdagavond vond vanaf 22 uur een tweede reconstructie plaats in de luchthaven Brussel nationaal in Zaventem.

Net als de eerste reconstructie verliep ook die in de luchthaven "zonder bijzondere incidenten", aldus het parket. "In het belang van het onderzoek worden er geen details vrijgegeven over het verloop noch over het resultaat van de wedersamenstelling."

Op het einde van de mededeling klinkt het nog dat Mohamed Abrini zowel bij de reconstructie in Schaarbeek als die in Zaventem aanwezig was.

bron: Belga