Ronde van Californië - Peter Sagan wint vierde etappe, Belg Van Avermaet eindigt tweede

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Slovaak Peter Sagan (Tinkoff) heeft woensdag de vierde etappe in de Ronde van Californië (VSt/2.BC) gewonnen. Sagan won na 217 kilometer tussen Morro Bay en Monterey in een sprint van de Belg Greg Van Avermaet (BMC) en de Australiër Nathan Haas (Dimension Data), die op de tweede en derde plaats eindigden. Sagan haalde woensdag zijn tweede rit binnen in deze Ronde van Californië, nadat hij eerder al de openingsetappe won.

Jurgen Van den Broeck (Katusha) eindigde als tweede Belg op de achtste plaats, Tom Boonen werd pas 118de, op meer dan 11 minuten van de winnaar.

De Fransman Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) behoudt zijn leiderstrui. De Amerikaan Peter Stetina (Trek-Segafredo) en de Nieuw-Zeelander George Bennett (Lotto NL-Jumbo) staan op de tweede en derde plaats, met respectievelijk 22 et 37 seconden.

Sagan stijgt in het algemene klassement van de 86ste naar de 68ste plaats. Jurgen Van de Broeck (Katusha) blijft de eerste Belg in het klassement, met een 15de plaats op 1 minuut en 44 seconden. Greg Van Avermaet is 35ste op 9 minuten 45 seconden, Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) 54ste op 17 minuten 28 seconden, Maarten Wynants (Lotto NL-Jumbo) 60ste op 19 minuten 38 seconden en Tom Boonen 71ste op 22 minuten 38 seconden.

Donderdag staat de vijfde etappe op het programma, een bergrit over 212 kilometer tussen Lodi en South Lake Tahoe. De elfde editie van de Ronde van Californië eindigt zondag in Sacramento.

bron: Belga