Jordaanse koning Abdullah II in Brugge

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tijdens de laatste dag van zijn staatsbezoek aan België heeft de Jordaanse koning Abdullah II donderdagnamiddag in Brugge de mensen begroet. Samen met zijn echtgenote koningin Rania tekende hij ook het Guldenboek in het stadhuis en bezocht hij de residentie van de gouverneur. Donderdagvoormiddag bezocht koning Filip samen met de Jordaanse vorst de LNG Terminal van Fluxys in Zeebrugge. Ondertussen bezochten koningin Mathilde en koningin Rania van Jordanië het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge. Omstreeks 12.30 uur kwamen de vorstenparen opnieuw samen in de Brugse binnenstad. Ze ontmoetten elkaar op de Vismarkt en gingen van daaruit te voet naar het stadhuis.

Zowel op de Vismarkt als de Grote Markt was er heel wat belangstelling voor de twee vorstenparen. Op het Stadhuis werden ze feestelijk ontvangen. Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt heette hen welkom in zijn stad. Hij had een katoenen kunstwerk en chocolade van Dominique Persoone voor de Jordaanse koning en koningin. De majesteiten tekenden er het Guldenboek van de stad.

Daarna trok het gezelschap van het Stadhuis, over de Grote Markt, naar de residentie van gouverneur Carl Decaluwé. Een fanfare uit Jordanië speelde live muziek tijdens de wandeling over de Markt. Bij de gouverneur maakten de vorstenparen kennis met de gedeputeerden van de provincie. Voor de Jordaanse majesteit was er een mand met streekproducten. Ze kregen ook een keramische kom, gemaakt door Tine Deweerdt.

Omstreeks 15 uur vertrok het Jordaanse vorstenpaar. Daarmee is hun staatsbezoek van drie dagen afgerond.

bron: Belga