Clinton is "zeker" dat ze Democratische nominatie in de wacht sleept

door
Belga
Leestijd 2 min.

Hillary Clinton heeft donderdag in een interview met nieuwszender CNN gezegd er zeker van te zijn dat zij in de race naar het haar welbekende Witte Huis de investituur zal krijgen van haar Democratische partij. "Ik zal de kandidaat zijn van mijn partij", zei de vroegere First Lady, terwijl er nog meerdere voorverkiezingen zijn en haar rivaal Bernie Sanders nog in de race zit. "Het is al gebeurd. Het is onmogelijk dat ik het (de Democratische kandidaat) niet word".

Clinton legde uit tijdens de voorverkiezingen drie miljoen stemmen meer dan de senator te hebben gekregen en dat zij een niet meer in te halen voorsprong heeft wat betreft het aantal afgevaardigden op de Democratische Conventie.

De vroegere minister van Buitenlandse Zaken herinnerde eraan dat zij, toen zij zich in 2008 had teruggetrokken uit een strijd om het Witte Huis, zich aan de zijde van Barack Obama had geschaard en "hard" had gewerkt om hem te helpen. "Ik ben er zeker van dat senator Sanders hetzelfde zal doen", zei Clinton die de senator aanporde zijn woord te houden en "alles te doen wat hij kan om (de vermoedelijke Republikeinse kandidaat) Donald Trump te verslaan".

Tegelijk viel ze de vastgoedmagnaat aan door te zeggen dat hij onvoldoende bekwaam is om het presidentschap op zich te nemen.

Clinton heeft nog niet de 2.382 afgevaardigden voor de Conventie om de nominatie automatisch binnen te halen. Volgens het Franse persbureau AFP heeft ze er 2.295, volgens de gezaghebbende website realclearpolitics.com 2.293.

Bron: Belga