Jordaanse koning Abdullah II wil terrorisme bestrijden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koning Abdullah II van Jordanië heeft tijdens een toespraak aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve thema's als het terrorisme en de vluchtelingencrisis aangehaald. "We worden allemaal geconfronteerd met het terrorisme en moeten het gezamenlijk bestrijden", aldus de Jordaanse koning. De Jordaanse koning is voor een driedaags staatsbezoek in België. Woensdag gaf hij een toespraak in Louvain-la-Neuve, in aanwezigheid van koning Filip en koningin Mathilde. Hij ging het thema terrorisme niet uit de weg. "De uitdaging die voor ons ligt, op korte en middellange termijn, ligt bij het militaire aspect en het veiligheidsaspect. Op lange termijn moeten we ons focussen op het ideologische. Dat moeten we behandelen binnen de islam en andere religies. We worden immers allemaal geconfronteerd met terrorisme en we moeten het gezamenlijk bestrijden."

Volgens koning Abdullah zit het probleem van het terrorisme niet alleen in Irak en Syrië. "Het verspreidt zich over de hele wereld", aldus de Jordaanse koning.

De Jordaanse monarch vroeg ook de steun van de internationale gemeenschap om het probleem met de vluchtelingen in zijn omgeving aan te pakken. "We hebben het saturatiepunt bereikt in Jordanië. Een persoon op vijf is een Syrische vluchteling. Stel je eens voor dat België in vijf jaar tijd twee miljoen vluchtelingen zou ontvangen".

bron: Belga