Alison Van Uytvanck focust op US Open

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alison Van Uytvanck (WTA 71) timmert na enkele maanden blessureleed aan de weg terug en wil er opnieuw helemaal staan op de US Open. Dat heeft ze woensdag laten weten op een persconferentie in het Topsportcentrum van Tennis Vlaanderen in Wilrijk. De 22-jarige Van Uytvanck werd eind maart geopereerd aan haar rechterenkel - het kapsel van de enkel werd verdund en er werd een cyste weggenomen - en meteen na de ingreep liet ze optekenen dat ze hoopte om Wimbledon (27/06-10/07) te halen. "Stiekem had ik uiteraard ook gehoopt om alsnog van de partij te zijn op Roland Garros, maar zoals jullie zien zit ik hier en niet in Parijs", klonk het.

Op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen dat eerstdaags van start gaat, zorgde Van Uytvanck vorig jaar nog voor een stunt van formaat door er de kwartfinales te bereiken. "Dat ik dit jaar niet kan deelnemen, is toch redelijk pijnlijk", meldde ze woensdag. "Vorig jaar legde ik er een heel mooi parcours af, die momenten zal ik nooit vergeten. Ik lig wel voor op schema, maar ben nog niet klaar voor een deelname op Roland Garros. Het risico om te hervallen is gewoon te groot", stelde ze.

De Grimbergse miste door haar operatie onder meer de Fed Cupontmoeting tegen Servië (half april in de play-offs van Wereldgroep II) en zakte tijdens haar afwezigheid naar de 71e plaats op de WTA-ranking. Na de Open Franse Tenniskampioenschappen, waar ze een pak punten te verdedigen had, neemt ze een flinke duik en komt ze vermoedelijk rond plaats 130 terecht. "Daar moet ik nu niet aan denken, het is nu eenmaal zo. Ik moet aan mijn gezondheid denken en wil vooral opnieuw genieten van mijn wedstrijden. Ik tennis nu zo'n twee uurtjes per dag, volgende week moeten we naar drie uur gaan."

Het eerstvolgende doel van 'Ali' wordt nu het grasseizoen, met (mogelijk) het WTA-toernooi van het Nederlandse Rosmalen (6-12 juni) en daarna Wimbledon (27 juni-10 juli). "Het valt af te wachten hoe mijn voet het doet en na Wimbledon trek ik naar de Verenigde Staten, om er aan enkele ITF- en/of WTA-toernooien deel te nemen. Daar wil ik me goed voorbereiden op de US Open (die eind augustus op gang gefloten wordt nvdr), waar ik op een piekmoment mik. Ik focus op de US Open, de rest zal wel volgen. Tot dan moet ik mezelf wat tijd gunnen en mijn ritme terugvinden", besloot ze.

bron: Belga