Meerderheid en oppositie veroordelen vernielingen op kabinet-Justitie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vernielingen die manifesterende cipiers hebben aangebracht op het kabinet van Justitieminister Koen Geens worden op Twitter meteen krachtig veroordeeld door politici van meerderheid en oppositie. "Vernielingen en geweld kunnen absoluut niet. Gesprek blijven aangaan, want anders zijn er alleen verliezers", zo tweette sp.a-voorzitter John Crombez in reactie op de beelden van aan de Waterloolaan, waar minister Geens kantoor houdt.

"Dialoog moet van beide kanten komen. Door in te breken zet je jezelf buiten spel. Kan absoluut niet", beklemtonen ook Groen-voorzitter Meyrem Almaci en haar justitiespecialist Stefaan Van Hecke. "Dit is GEEN sociale actie meer. Puur vandalisme. Praten aub!"

CD&V-voorzitter Wouter Beke reageert vol ongeloof. "Al weken is Koen Geens de man van dialoog. Vreemde manier van waarderen. Dit kan echt niet. Ga rond de tafel zitten", zo luidt de boodschap van de christendemocraat aan de vakbonden.

Bij N-VA vraagt Kamerlid Sophie De Wit zich af hoe zinvol overleg nu nog mogelijk is. Maar opvallend: verschillende N-VA'ers wijzen vooral ook PS en sp.a met de vinger. "Iets om fier op te zijn", gooit Kamerlid Karolien Grosemans de PS voor de voeten op Twitter. Haar collega Werner Janssen noemt de veroordeling van het geweld door John Crombez dan weer "ongeloofwaardig". Hij verwijt sp.a en PS "opruien" en "doelbewuste misinformatie".

bron: Belga