Man bestraft die zoontje Bart De Wever dreigde te ontvoeren

door
Belga
Leestijd 1 min.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Tim V. (40) vanmorgen veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel en 600 euro boete. Hij had in 2014 een valse bommelding gemaakt en een jaar later ermee gedreigd de zoon van Bart De Wever te ontvoeren. De beklaagde uitte zijn dreigementen altijd via de media. In oktober 2014 belde hij naar de redactie van Gazet van Antwerpen om problemen met zijn enkelband aan te kaarten. Toen hij niet de verwachte respons kreeg, zei hij dat hij een bom ging laten ontploffen in het justitiepaleis van Brussel.

In oktober 2015 wilde hij zijn beklag doen bij de regionale tv-zender ATV. Hij voelde zich aan het lijntje gehouden en zei vervolgens dat hij de zoon van Bart De Wever ging ontvoeren als die op schooluitstap naar Arnhem ging. Een vriend, wiens zoon met de zoon van de Antwerpse burgemeester in de klas zat, had hem over de uitstap verteld.

Het ging telkens om loze dreigementen. Zijn advocate pleitte dat Tim V. met een hersenletsel kampt en in behandeling is. De rechtbank legde hem een celstraf met uitstel op, gekoppeld aan de voorwaarde dat hij een aangepaste therapie volgt voor zijn woedeaanvallen.

bron: Belga