Kasteelmoord-verdachte Evert d.C. blijft in de cel

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Evert d.C. met een maand verlengd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De Zeeuwse man wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op Stijn Saelens uit Wingene, maar ontkent elke betrokkenheid. De 51-jarige man uit IJzendijke in Zeeuws-Vlaanderen belandde begin juli 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Zijn DNA bleek echter niet overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Evert d.C. werd toen onmiddellijk vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Opvallend genoeg wilde het parket hem in januari 2015 zelfs buiten vervolging laten stellen.

Ondertussen kon het DNA-spoor gelinkt worden aan Franciscus L., een Tilburgse neef van de ondertussen overleden uitvoerder van de moord op Stijn Saelens. Franciscus L. beweerde dat hij in de zomer van 2011 van zijn oom aan d.C. moest melden dat een afspraak kon doorgaan. Hierdoor belandde d.C. in juni 2015 toch opnieuw in de cel.

Ondertussen heeft Pierre Serry, een tussenpersoon in de zoektocht naar uitvoerders, verklaard dat hij hiervoor Evert d.C. aansprak. Die zou hem dan in contact gebracht hebben met de ondertussen overleden schutter. Volgens de advocaten van d.C. houdt dat verhaal geen steek.

bron: Belga