Eline Berings mist EK en Spelen door gescheurde meniscus

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eline Berings moet een kruis maken over het EK atletiek in Amsterdam (6-10 juli) en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus). De hordeloopster scheurde woensdag op training de meniscus van haar rechterknie, zo bericht Atletieknieuws.

Het noodlot sloeg toe toen Berings over een horde sprong en slecht neerkwam. "Zo'n sprong heeft ze al duizenden keren gedaan, dit was echt domme pech. Bij haar afzet geraakte ze licht uit balans waardoor ze ook in de zweeffase wat uit balans was. Bij het neerkomen knikte haar voet weg en schoot er iets in haar knie", legt haar trainer Philip Gilson uit aan Atletieknieuws.be. "De volgende ochtend liet ze mij weten dat de knie zwaar gezwollen was. Helaas bleek de meniscus gescheurd. Er zit heel veel vocht en bloed in de knie waardoor het nog niet goed te bestuderen was, maar haar seizoen is hoe dan ook afgelopen. Een operatie is zeker nodig. Hopelijk is het alleen de meniscus."

Berings (29) was nog maar net weer fit nadat ze in het voorjaar van 2015 een scheur in de kruisbanden opliep. Vier jaar geleden haalde Berings op de Olympische Spelen in Londen de halve finales op de 100 meter horden. In 2009 werd ze Europees indoorkampioene op de 60 meter.

bron: Belga