Zeebiologen waarschuwen voor de gevolgen van 'Finding Dory'

Filmliefhebbers kijken reikhalzend uit naar 'Finding Dory', het vervolg op de razend populaire film 'Finding Nemo', maar zeebiologen zijn iets minder enthousiast. Ze vrezen voor de gevolgen die de film zal hebben voor de Picasso doktersvis, de vissoort waarop Dory gebaseerd is. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Na 'Finding Nemo' wilden heel wat mensen Nemo in huis halen. De verkoop van oranje-wit gestreepte clownsvissen schoot toen wereldwijd de hoogte in. Zeebiologen vrezen dat 'Finding Dory' een soortgelijke trend teweeg zal brengen, maar dat zou volgens het wetenschappelijke blad Hakai voor meer problemen kunnen zorgen.

Clownsvissen zijn relatief eenvoudig om te kweken en te houden in gevangenschap, maar bij doktersvissen is dat een ander paar mouwen. Zeebiologen vrezen bijgevolg dat mensen de vissen uit hun natuurlijk habitat zullen halen, om er toch maar eentje in huis te hebben. Bovendien leeft de Picasso doktersvis vooral in de fragiele koraalriffen van de Indische en Pacifische oceaan, die vaak beschadigd raken als er gevist wordt.

De zeebiologen zoeken nu dus naar manieren om het kweken van de Picasso doktersvis mogelijk te maken. Enkele aquariums en natuurbeschermingsorganisaties hebben de handen in elkaar geslagen om dat te proberen, maar tot dusver hebben ze geen resultaten geboekt. De tijd dringt bovendien, aangezien "Finding Dory' in juni verschijnt.

Afbeelding Youtube / Latest Movie Trailers