Bejaarde vrouw bevalt van eerste kind

In India is een 72-jarige vrouw bevallen van een gezonde baby. Aangezien het niet via de natuurlijke manier lukte om zwanger te worden, koos ze voor een IVF-behandeling.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Dailjinder Kaur is al 47 getrouwd met haar man Mohinder Singh Gill (79), maar kinderen krijgen bleek maar niet te lukken. Daarom zocht het koppel in 2013 hulp bij een fertiliteitscentrum. “Ik vond het verschrikkelijk om geen kind te kunnen krijgen”, vertelt Gill. “Na een tijd besloten we het er dan toch nog op te wagen.”

Een dikke twee jaar lang reisden de twee regelmatig zo'n 300 kilometer naar het National Fertility and Test Tube Baby Centre in Hisar. Met succes, want enkele dagen geleden kwam hun flinke zoon, Arman Singh, ter wereld. “Ik kan gelukkig verder leven nu. Mijn leven is compleet”, laat de kersverse moeder weten.

Het is bijna een medisch wonder dat een 72-jarige vrouw een gezonde baby ter wereld kan brengen. “Ik wilde eerst niet meewerken aangezien de vrouw zwak was, maar haar medische verslagen waren normaal en ze was fit genoeg”, vertelt Anurag Bishnoi van de fertiliteitskliniek. Het is de tweede keer dat het centrum een bejaarde vrouw via IVF succesvol helpt zwanger te worden.

AFP / N. Nanu