Staatssecretaris Debaets promoot vrouwelijk ondernemerschap in Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Muntpunt heeft Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets het startschot gegeven van de "Ja of Nee-café's". Dat initiatief voor vrouwen die nieuwsgierig zijn naar ondernemerschap en daarover willen discussiëren of informatie willen uitwisselen, werd uitgewerkt door Markant, een netwerk van actieve en ondernemende vrouwen. "In Brussel zijn er enorm veel opportuniteiten om te ondernemen", zei Debaets aan het begin een panelgesprek met verscheidene succesvolle vrouwelijke ondernemers tijdens het eerste "café". "Vrouwen hebben veel goede ideeën, maar zitten ook vaak met veel vragen." De Ja of Nee-café's moeten vrouwen helpen die te beantwoorden.

Daarnaast ontwikkelde Markant ook een "oriëntatietour" voor vrouwen die een ondernemersidee hebben, maar nog twijfelen om de stap te zetten. Die voorziet in een coaching van zes maanden door professionals. "Vrouwen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en innovatie voor onze samenleving. Door het promoten van vrouwelijk ondernemerschap stimuleren we onze economie en bewerkstelligen we een meer divers ondernemerslandschap", zegt Debaets.

Om beide evenementen in de kijker te zetten, wordt een promotiecampagne gelanceerd met als doel om 10.000 deelneemsters warm te maken voor ondernemerschap. Staatssecretaris Debaets voorziet in een bedrag van 65.000 euro om het project in goede banen te leiden.

bron: Belga