Marc Wilmots ziet Jason Denayer als vervanger voor Vincent Kompany

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jason Denayer lijkt bij de Rode Duivels de vervanger van de geblesseerde Vincent Kompany te gaan worden. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots laten optekenen bij de bekendmaking van zijn selectie voor het EK van komende maand in Frankrijk. Het 'probleem' in de verdediging van de Rode Duivels is genoegzaam bekend. Er zijn voldoende centrale verdedigers, maar weinig echte flankspelers, waardoor de voorbije jaren Toby Alderweireld (rechts) en Jan Vertonghen (links) de backposities bevolkten. Dat duo speelt bij Tottenham echter centraal en doet het daar uitstekend en zo werd er na het uitvallen van kapitein Vincent Kompany geopperd om hen ook bij de Duivels centraal in de defensie te zetten. Op het eerste zicht lijkt Wilmots daar echter niet voor gewonnen.

"Wat mij betreft is Jason Denayer de vervanger van Vincent Kompany", klonk het bij de bondscoach bij de bekendmaking van zijn selectie. "Hij heeft hetzelfde profiel en deed het centraal steeds goed", oordeelde Wilmots over de 20-jarige verdediger van Galatasaray. "Normaal gezien staan Toby en Jan op de flanken, centraal links kan ik voor Nicolas Lombaerts of Thomas Vermaelen opteren. Ik heb echter veel opties achterin".

Wilmots selecteerde negen verdedigers, één van hen valt nog uit de selectie. "We zitten op een maand van de start van het EK, er kan nog veel gebeuren. Ik heb verdedigers met defensieve profielen en ik heb er met offensieve profielen. Spelers als Jordan Lukaku en Thomas Meunier hebben veel loopvermogen en zijn offensief heel sterk. Als ik op het middenveld met twee 'zessen' speel, kunnen sommige verdedigers zich offensief uitleven. Ik geloof in mijn jonge spelers, zij kunnen ervaring opdoen op het EK. En als er iets zou misgaan, is het mijn schuld."

Wat de flankverdedigers betreft, had Wilmots overigens nog een nieuwtje in petto. "Ik heb daar onlangs met mijn middenvelders Axel Witsel en Mousa Dembélé over gepraat. Als het echt nodig is, zijn zij allebei bereid om op die positie te spelen en in te springen. Dat ze dat willen doen, zegt veel over hun ingesteldheid. Ze doen alles voor de ploeg."

bron: Belga