Marc Wilmots: "Eden Hazard is onze kapitein"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eden Hazard draagt op het komende EK voetbal in Frankrijk de kapiteinsband bij de Rode Duivels. Dat heeft bondscoach Mark Wilmots laten optekenen bij de bekendmaking van zijn EK-selectie. Hazard vervangt als kapitein de geblesseerde Vincent Kompany. In afwezigheid van Kompany kreeg Hazard op 7 juni 2015 - in de oefeninterland in en tegen Frankrijk (3-4) - voor het eerst de kapiteinsband van de Belgen. Hoewel er in de EK-selectie enkele spelers zijn met meer caps (Jan Vertonghen, Marouane Fellaini en Axel Witsel), is Hazard ook op het EK aanvoerder bij de Belgen.

"Eden is onze kapitein", was Wilmots klaar en duidelijk op zijn persconferentie. "We hebben bepaalde leiders in onze spelersgroep. Heb je Eden gisteren (woensdag) zien spelen tegen Liverpool? Dat was fantastisch. Je moet niet té veel spreken, je moet het op het veld laten zien", klonk het.

Naast Hazard zetelen ook Vertonghen, Witsel, Nicolas Lombaerts en Thibaut Courtois in de spelersraad voor het EK. "Er is routine in onze kleedkamer. Als er problemen zouden zijn, bespreken we die binnenskamers."

Hazard zelf is na maanden blessureleed opnieuw naar zijn topvorm aan het toegroeien en heeft al laten verstaan dat hij wil schitteren op het EK. Bij Chelsea is hij de voorbije weken in uitstekende doen en scoorde hij vier keer op korte tijd. "Gisteren tegen Liverpool speelde hij op de 'tien', die positie kan hij eventueel ook bij de nationale ploeg invullen als Kevin De Bruyne geblesseerd zou zijn", liet Wilmots zich nog ontvallen.

bron: Belga