Marc Brys opnieuw aan de slag op het Kiel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marc Brys is de nieuwe trainer van KFCO Beerschot Wilrijk. Dat maakte de club op haar website bekend. De 54-jarige coach tekende op het Kiel een contract voor twee seizoenen. Brys volgt Dennis van Wijk op. De Nederlandse coach pakte met de Ratten op de laatste speeldag de titel in derde klasse B.

Brys is een vertrouwd gezicht op het Kiel. Als voetballer verdedigde hij zowel de kleuren van Beerschot als Wilrijk, en ook als trainer heeft de Antwerpenaar een Beerschot-verleden. Van 2003 tot 2005 en van 2006 tot 2007 stond hij aan het hoofd van het toenmalige Germinal Beerschot. Met Brys in de dug-out pakte Beerschot in 2005 de Beker van België, nadat het in de finale Club Brugge versloeg met 2-1.

"Ik ben opgetogen en fier dat ik de volgende twee seizoenen de sportieve verantwoordelijkheid krijg bij KFCO Beerschot Wilrijk", reageert Brys op de Beerschot-site. "Het is een droom om dit prachtige project verder mee vorm te geven, want wat hier in Wilrijk en op het Kiel momenteel wordt verwezenlijkt, is iets dat alleen maar bewondering en liefde uitstraalt en kan oproepen."

Brys coachte in het verleden onder meer Excelsior Moeskroen en KV Mechelen. In het buitenland deed hij ervaring op bij FC Eindhoven en FC Den Bosch in de Nederlandse eerste divisie (tweede klasse). Nadien trainde Brys Al-Faysali en Al Raed Saudi Club in Saoedi-Arabië.

Beerschot pakte dit seizoen na een nek-aan-nekrace met Oosterzonen de titel in derde klasse B. Volgend jaar komt de ploeg van ex-eersteklassespelers Hernán Losada en Bjorn Ruytinx uit in de hoogste amateurklasse.

bron: Belga