Donderdagochtend nog beperkte hinder op luchthaven na staking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de luchthaven van Zaventem blijft de hinder na de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner vanochtend beperkt tot 1 afgelaste vlucht en een aantal vluchten met een tiental minuten vertraging. Dat meldt luchthavenwoordvoerster Anke Fransen. Vakbonden en directie bij Aviapartner kwamen gisterenavond tot een akkoord. "Een vlucht naar Lyon van deze ochtend is afgelast", zegt Fransen. "Een aantal andere vluchten vertrekt met een tiental minuten vertraging."

Jetairfly-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch meldt vanochtend dat hun eerste vluchten van vandaag normaal zijn kunnen vertrekken, met bagage.

Nadat het akkoord gisteren bereikt werd, kondigden alle partijen aan alles in het werk te stellen om de vluchten die vertraagd waren alsnog dezelfde avond te laten vertrekken. De arbeiders zijn die avond om 21.20 uur weer aan het werk gegaan.

"We hebben een verdedigbaar akkoord bereikt, we hebben alles verkregen wat we gevraagd hebben", aldus Bjorn Vanden Eynde, vakbondssecretaris van ACV-Transcom. Het gaat dan om onder andere de uitbetaling van een kilometervergoeding voor het personeel dat in de periode na de aanslagen in Brussel elders aan de slag moest. Ook wordt een dagvergoeding van 35 euro uitbetaald aan wie in het buitenland aan de slag moest, op de luchthaven van Rijsel in Frankrijk.

bron: Belga