Boudewijn Seapark viert vijftigste verjaardag van dolfijn Puck

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dolfijn Puck, die in het Boudewijn Seapark vertoeft, is een halve eeuw oud. Dat meldt het Brugse mariene attractiepark vandaag. Dat wordt onder meer gevierd met een grote vistaart en een actie voor al haar leeftijdsgenoten. Dolfijn Puck, die al sinds 1988 in Brugge rondzwemt, is de op twee na oudste dolfijn van Europa. Ze is nu vijftig jaar, wat zeer uitzonderlijk is voor een tuimelaardolfijn. Gemiddeld worden ze 22 jaar in een Europees dolfinarium, en volgens Boudewijn Seapark ligt de gemiddelde levensverwachting in de vrije natuur nog lager.

"Daar zijn verschillende redenen voor. Uiteraard zijn er geen natuurlijke bedreigingen. We geven de dolfijnen ook voldoende voedsel wat in de natuur, door de overbevissing, vaak ontbreekt en waardoor de dolfijnen verzwakken. En ook plastiek en afval vormt een grote bedreiging voor het bestand", duidt commercieel manager Geertrui Quaghebeur. "En als ze ziek zijn worden ze uiteraard goed verzorgd."

Puck, die inmiddels grootmoeder is, is nog steeds actief in de groep van zes dolfijnen en twee babydolfijnen. Ze werkt nog altijd alle trainingssessies af en doet mee aan de shows.

Puck mag vandaag nog genieten van een vistaart en een bezoekende scholengroep zal vanmiddag "gelukkige verjaardag" zingen. En iedere bezoeker die geboren is in 1966 mag komend Pinksterweekend ook gratis naar Boudewijn Seapark.

bron: Belga