BelgoMarkt, de eerste 100 procent Belgische supermarkt gaat dinsdag open

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Brusselse Matongéwijk opent dinsdag de eerste supermarkt die exclusief Belgische producten aanbiedt. BelgoMarkt heeft 435 vierkante meter winkeloppervlakte in de Dublinstraat in Elsene en wil via een korte keten natuurlijke producten aan de man/vrouw brengen. Er worden geen bewaarmiddelen of chemische producten gebruikt om de voedingswaren een mooier (gekleurd) uitzicht of een andere smaak te bezorgen, zo zeggen de uitbaters. De winkel biedt vooral verse producten aan: groente, fruit, vlees en fijne vleeswaren, kazen, vis en brood. Ook limonades, sappen, jam, smeerpasta, chocolade, honing, sauzen, koffie en dergelijke zijn er te vinden. Cosmetica en huishoudelijke producten kan je er eveneens kopen.

Alles komt dus van de korte keten en is voor 60 procent biologisch geteeld. Door verschillende tussenhandelaars uit te schakelen (verpakking bijvoorbeeld) slaagt de coöperatieve er in om de duurzame producten tegen voordelige prijzen aan te bieden. De producten komen vaak van kleine, lokale producenten die streekspecialiteiten leveren, zoals mozzarella uit de Ardennen, pasta uit de Oostkantons, cuberdons uit Luik, Stoemelings-bier uit een Brusselse brouwerij en dranken uit brouwerij Jessenhofke in Hasselt.

Er zijn nu al 600 producten te koop, afkomstig van 90 Belgische leveranciers, maar gestreefd wordt tegen einde juni naar 800 producten van 100 leveranciers. De winkel zal open zijn van dinsdag tot zondag van 9 tot 19 uur.

bron: Belga