‘The Exorcist' en ‘Lethal Weapon' worden televisieseries

Fox zal volgend jaar series uitzenden van de filmklassiekers ‘The Exorcist' en ‘Lethal Weapon'. Het Amerikaanse televisienetwerk kondigde nog vier andere nieuwe projecten aan.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

De serie van ‘Lethal Weapon' zal dezelfde verhaallijn volgen als de originele film uit 1987, waarin Mel Gibson en Danny Glover te zien zijn. Clayne Crawford, vooral bekend door zijn rollen in ‘24' en ‘Graceland' speelt in de serie de rol van de Texaanse politieagent en voormalige Navy SEAL Martin Riggs. De rol van de detective Roger Murtaugh zal vertolkt worden door Damon Wayans Sr. (‘My Wife and Kids'). Joseph McGinty Nichol, de regisseur van ‘Terminator Salvation', zal de regie in goede banen leiden.

‘The Exorcist', de psychologische thriller uit 1973, krijgt eveneens een serie. Net als de film zal de reeks het verhaal volgen van het gelijknamige boek van William Blatty uit 1971, dat handelt over demonen en de uitdrijving ervan. De regie wordt verzorgd door Jeremy Slater (‘Rise of the Planet of The Apes') en Rupert Wyatt (‘Fantastic Four')

Fox gaat ook de dramareeksen ‘A.P.B.' en ‘The Pitch' uitzenden, net als de komische series ‘Making History' en ‘The Mick'.

Foto Allocine