Sterkhouders Buffon en Barzagli blijven Juventus trouw

door
Belga
Leestijd 2 min.

Gianluigi Buffon en Andrea Barzagli hebben hun contract bij de Italiaanse landskampioen Juventus verlengd en blijven de Oude Dame allebei trouw tot eind 2018. Dat maakte Juve vanmiddag bekend op een persconferentie. 'GiGi' Buffon staat sinds 2001 tussen de palen bij Juventus, waarmee hij in zeven Italiaanse landstitels pakte. De Italiaanse international (156 caps) is op zijn 38e nog helemaal niet versleten. Dit seizoen slikte hij amper 17 doelpunten in 35 competitiewedstrijden in de Serie A en hield hij 21 keer de nul. Buffon hield gedurende 973 minuten zijn netten schoon, waarmee hij een nieuw Serie A-record vestigde. Hij lag nog tot medio 2017 onder contract, maar doet er dus nog een jaartje bij.

"Ik ben bijzonder fier dat Juventus opnieuw zijn vertrouwen in mij uitgesproken heeft", stelde de doelman. "Ik hoop dat mijn succesverhaal met deze club blijft duren en dat we samen nog successen zullen boeken".

De overeenkomst tussen Juventus en de 35-jarige Barzagli liep op het einde van het seizoen af. De Italiaanse centrale verdediger arriveerde in januari 2011 in Turijn. Eerder verdedigde hij de kleuren van Chievo Verona (2003-2004) en Palermo (2004-2008) in Italië. Nadien trok hij naar Wolfsburg, waarmee hij in 2009 de Duitse landstitel veroverde. "Zelfs op deze leeftijd heb ik nog ruimte voor verbetering en dit is dé ideale plaats voor mij om dat te doen", meldde hij.

Buffon en Barzagli werden beiden wereldkampioen met Italië in 2006. Op het EK in Frankrijk zullen ze allicht deel uitmaken van de 'Squadra Azzurra', die het op 13 juni in Lyon in de groepsfase opneemt tegen de Rode Duivels.

bron: Belga