Schooldirecteuren praten in het Koninklijk Paleis over uitdagingen Brusselse onderwijs

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een tiental directeuren van Nederlandstalige en Franstalige scholen in Brussel hebben vanmorgen deelgenomen aan een gesprek in het Koninklijk Paleis, op uitnodiging van de koning en de koningin. Ze spraken over de verschillende uitdagingen van het Brusselse onderwijs en de beschikbare middelen om die uitdagingen aan te gaan. "Het overleg was al lang gepland en is geen spoedvergadering. Het dient om de koning op de hoogte te houden van wat er in het onderwijs gebeurt", zegt Pierre-Emmanuel De Bauw, de woordvoerder van het Paleis.

Er zijn veel uitdagingen voor het Brusselse onderwijs. Naast de bevolkingsgroei en het gebrek aan plaatsen in de scholen, vragen ook de diversiteit en integratie van nieuwkomers, pesterijen op school, de taalachterstand van de leerlingen en de situatie na de aanslagen om oplossingen.

Volgens De Bauw was het niet de eerste werkvergadering met de sector. "Er werden al gesprekken georganiseerd tussen scholen van het technisch onderwijs en bedrijven om de tewerkstelling van jongeren te verbeteren."

bron: Belga