Het weekend wordt koud

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vanmiddag is er af en toe zon, maar later kunnen enkele regen- of onweersbuien ontstaan. De wind waait matig uit oostelijke richtingen. De maxima bedragen 20 graden in de Ardennen en aan de kust en 22 tot 25 graden elders. Vanavond en vannacht komen verspreid nog buien voor, mogelijk met onweer. In het tweede deel van de nacht verschijnen er meer opklaringen en dan zal de buienneiging ook afnemen. De minima bedragen 10 tot 14 graden.

Morgen is er geregeld zon, maar in de loop van de dag ontstaan er alsmaar meer stapelwolken. Later in de namiddag of avond is vooral over het zuiden van het land een bui mogelijk. Er waait een matige wind uit het oosten tot noordoosten. De maxima bedragen 20 tot 25 graden.

Vrijdag is het zonnig aan zee. Elders is er een afwisseling van zon, wolkenvelden en vooral over het oosten en zuiden ook kans op een bui. In het binnenland is nog tijdelijk 20 graden bereikbaar, maar aan de kust blijft het kwik al bij 15 graden steken.

Zaterdag is het ronduit koud met 8 graden in de Ardennen en ongeveer 11 graden elders. Ook zondag is het nog koud. Op beide dagen is het wisselend bewolkt, maar de neerslag blijft beperkt tot een enkele bui. Na het weekend gaat de temperatuur snel naar omhoog. Midden volgende week wordt het zowat 18 graden.

bron: Belga