Zo veel (of weinig) tijd besteden we aan sporten

Ben jij op zoek naar een goede motivatie om niet in de luie zetel te hangen en naar je favoriete serie te kijken, maar te gaan sporten? Dan moet je het het laatste onderzoek van Reebok nauwkeurig lezen, want daaruit blijkt dat mensen gemiddeld 1% van hun leven aan lichaamsbeweging doen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Volgens het sportmerk leven mensen gemiddeld 25.915 dagen. Om het sportgedrag van mensen in kaart te brengen, vroegen ze aan 90.000 mensen hoe ze die dagen invullen. In totaal namen negen landen deel aan het onderzoek: Canada, Duitsland, Frankrijk, Mexico, Rusland, Zuid-Korea, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Uit de antwoorden blijkt dat mensen doorgaans andere activiteiten verkiezen boven zich in het zweet werken. Meer bepaald besteden we gemiddeld 180 dagen aan work-outs, wat minder is dan 1% van ons ganse leven. Ter vergelijking gingen de onderzoekers ook na hoeveel tijd we gekluisterd zitten aan elektronische apparaten. Dat resultaat is al even onthutsend, want we zijn gemiddeld meer dan 10.625 dagen (of bijna 41%) bezig met onze smartphones, tablets en laptops.

Foto Pexels