Wedden dat deze oma fitter is dan jij?

Wendy Ida uit Los Angeles is een fervente sporter, zit elke dag in de fitness en heeft het Guinness World Record verbroken voor de meeste burpees in een minuut. Opvallend detail: ze is grootmoeder en heeft maar liefst 64 jaar op de teller staan. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De vrouw begon twintig jaar geleden met haar intensief fitnessregime. Volgens de Britse Metro kwam ze net uit een relatie waarin ze te maken kreeg met partnergeweld. Om haar zelfvertrouwen een boost te geven, trok ze dagelijks naar de sportschool.

"Ik ben 64 en in de beste vorm ooit", vertelt de energieke grootmoeder. Als ze op straat loopt met haar dochter, denken omstaanders zelfs dat ze zussen zijn. "Als ik zeg hoe oud ik ben geloven mensen me niet, tot ik mijn rijbewijs laat zien. Mensen schatten me ergens in de dertig."

Ondertussen wil Ida andere mensen aanmoedigen om ook aan hun conditie te werken, ongeacht hun leeftijd. "Ik wil een inspiratie zijn voor iedereen die denkt dat ze te oud zijn om te sporten. Begin met kleine oefeningen en geef niet op", besluit ze.

A photo posted by Wendy Ida (@wendyidafitness) on