Nieuwe app geeft plaatsen met veel muggen aan in Italië

Heb je deze zomer een reis naar Italië gepland? Dan kan ZanzaMapp handig zijn: de app waarschuwt in welke gebieden zich veel muggen bevinden.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

De gratis verkrijgbare app ZanzaMapp is een creatie van Cesare Bianchi van de Sapienza Universiteit van Rome. Hij bedacht de digitale kaart met muggenpopulaties vanuit een gebrek aan informatie over de insecten, die gegenereerd wordt via de gebruikers.

"Ik zocht naar een plaats waar ik beschermd zou zijn tegen de risico's van het zikavirus. Ik kwam tot de conclusie dat er weinig praktische informatie beschikbaar is over de aanwezigheid van muggen", aldus Bianchi. Gebruikers kunnen ook foto's uploaden zodat experten kunnen analyseren welke soorten zich op bepaalde plaatsen bevinden.

ZanzaMapp is niet alleen een handig hulpmiddel voor reizigers, de app moet ook de bestrijding van muggen bevorderen. In 2007 werd in Noord-Italië voor het eerst het chikungunyavirus gedetecteerd, dat voornamelijk in tropische gebieden voorkomt en door de tijgermug wordt verspreid.

se ne comincia a parlare...sull'@ansa_it @Agenzia_Ansa senza aver ammazzato (ancora) nessuno :-Dhttps://t.co/IEIFMpaLuS

— ZanzaMapp (@ZanzaMapp) May 6, 2016