Zwitserse stad wordt wereldwijde bitcoin-pionier

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Zwitserse Zug, de hoofdstad van het gelijknamige kanton, gaat als eerste overheidsinstantie ter wereld de digitale munt 'bitcoin' als betaalmiddel aanvaarden. Dat meldt de Zwitserse krant "Neue Zürcher Zeitung" vanmorgen. Op 1 juli gaat een proefproject van start.

De inwoners van Zug kunnen vanaf 1 juli aan het gemeenteloket bedragen tot 200 Zwitserse Frank (180 euro) met bitcoins betalen.

"Het is wereldwijd de eerste keer dat op het nationale niveau bitcoins aanvaard worden als betaalmiddel", zegt Niklas Nikolajsen, CEO van de Zwitserse bitcoin-makelaar Bitcoin Suisse AG.

In het kanton Zug vestigden zich in de afgelopen jaren meer dan vijftien bedrijven uit de digitale financiële dienstensector. Daarom wordt de regio ook wel 'Crypto Valley' genoemd (cryptogeld is een andere benaming voor digitaal geld, nvdr.).

Bitcoins worden tot nu toe vooral voor internettransacties gebruikt. Ook traditionele financiële bedrijven experimenteren echter steeds vaker met de digitale munteenheid, omdat de transacties veiliger zouden zijn door de gedecentraliseerde opslag van gegevens.

De bewoners van Zug kunnen nog zeker tot eind dit jaar met bitcoins betalen, daarna zal de stad het proefproject evalueren.

bron: Belga