Premier League - Manchester United verliest bij West Ham en laat vierde plaats liggen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester United is dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 35e speeldag in de Engelse Premier League tegen een 3-2 nederlaag bij West Ham United aangelopen. Voor de Hammers was het een mooi afscheid aan hun eigen Upton Park, het was hun laatste wedstrijd op eigen veld voor hun verhuis naar het Olympisch Stadion in Londen. West Ham opende de score via Diafra Sakho (10.), na de pauze maakte Anthony Martial (51.) gelijk. Diezelfde Martial leek de Red Devils met zijn tweede van de avond (72.) de drie punten te schenken, Michail Antonio (76.) en Winston Reid (80.) beslisten daar echter anders over.

Door de nederlaag blijft United met 63 punten (twee minder dan stadgenoot Manchester City) vierde in de stand. De Mancunians moeten hopen dat City op de slotspeeldag verliest bij Swansea City om nog kans te maken op de vierde plaats en het bijhorende ticket voor de voorronde van de Champions League. West Ham stijgt door de zege naar de zesde plaats, op één punt van United.

Bij United zat Marouane Fellaini zijn tweede van in totaal drie schorsingsdagen uit. Adnan Januzaj begon zoals zo vaak op de bank, hij mocht in de 87e minuut Antonio Valencia komen vervangen.

De wedstrijd zelf begon overigens met drie kwartier vertraging omdat de spelersbus van United voor aanvang van de wedstrijd bekogeld werd door thuissupporters. Daarbij sneuvelden geblindeerde delen van de ramen, de politie moest ingrijpen en de bus naar het stadion escorteren.

Voor de Hammers is de wedstrijd van dinsdag bijzonder speciaal. De Londense ploeg komt voor de laatste keer in de Premier League in het eigen Upton Park in actie. Volgend seizoen is het Olympisch Stadion van Londen de nieuwe thuishaven van de Hammers, die 112 jaar lang in het monumentale stadion hebben gespeeld.

bron: Belga