Burgemeester Vorst tevreden dat nog slechts een trio samen op cel zit

door
Belga
Leestijd 1 min.

Marc-Jean Ghyssels (PS), de burgemeester van Vorst, heeft na een bezoek aan de gevangenis laten verstaan dat hij tevreden is dat er nog slechts één trio is dat samen op cel zit. Vorige week dreigde de burgemeester ermee om de penitentiaire instellingen te laten sluiten, als er nog langer drie gevangenen samen moesten zitten in een cel voor twee personen. Marc-Jean Ghyssels bracht een bezoek aan de gevangenis in Vorst, waar al meer dan twee weken gestaakt wordt. Hij deed dat in aanwezigheid van Patrick Henry, voorzitter van de Orde van Franstalige en Duitstalige balies. Daarnaast ontmoette de burgemeester ook de vakbondsafgevaardigden.

Ghyssels bezocht ook het laatste trio dat, op eigen vraag, nog steeds samen op cel zit. Vorige week zaten er nog in twintig cellen drie gedetineerden samen. Een sluiting van de inrichting, waar hij vorige week mee dreigde, acht hij momenteel niet opportuun.

De burgemeester van Vorst had lovende woorden voor de agenten van de lokale en federale politie die inspringen tijdens de staking. Over het "onsamenhangende" veiligheidsbeleid van de federale regering was hij minder te spreken. Ghyssels vindt dat de regering enerzijds belooft om de veiligheid van de burgers te garanderen. Anderzijds veranderen ze niets aan het klimaat in de gevangenissen waar extremisten en radicalen te gemakkelijk gerekruteerd worden. Met alle nefaste gevolgen, als ze opnieuw op vrije voeten zijn.

bron: Belga