Ebbenhouten Schoen - Hanni is blij met erkenning voor "beste seizoen uit mijn carrière"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Deze prijs is een erkenning voor het geleverde werk en mijn seizoen, het beste uit mijn carrière", reageerde de Algerijn Sofiane Hanni maandagavond, nadat hij in het Brusselse Birmingham Palace gelauwerd werd met de Ebbenhouten Schoen. De 25-jarige aanvallende middenvelder van KV Mechelen kreeg de prijs als beste speler van Afrikaanse origine uit de Belgische competitie. "Er is geen vast recept om te slagen. Je moet werken, werken en nog eens werken. Er staan veel goede spelers op de erelijst, het doet me veel plezier om dergelijke mooie namen te mogen opvolgen. Het was al een eer om genomineerd te zijn, ik ben trots dat ik dan ook nog win", zei Hanni, die de award kwam ophalen met zijn vrouw en hun pasgeboren dochter van 17 dagen oud.

"Het seizoen met KV Mechelen is afgelopen. Nu wil ik graag de volgende stap in mijn carrière zetten. Op dit moment trainen we nog met de club. Van zodra de coach ons op vakantie laat gaan, vertrekken we. Maar ik wil graag duidelijkheid over mijn toekomst nog voor ik met mijn familie warmere oorden opzoek. RSC Anderlecht zou een goede stap zijn voor het vervolg van mijn carriere, het is een grote club. Maar de bal ligt in het kamp van mijn voorzitter (Johan Timmermans)."

De Franco-Algerijn draagt de Ebbenhouten Schoen - voor het eerst echt in ebbenhout - op aan zijn overleden oom. "Hij heeft me altijd gesteund in mijn voetbalcarriere."

Hanni, met zeventien doelpunten en zeven assists één van de smaakmakers in de Jupiler Pro League, haalde het in het referendum voor de Ghanezen Nana Asare (AA Gent) en Frank Acheampong (RSC Anderlecht).

bron: Belga