Leukste huiswerk ooit: ijsjes eten en in de tuin spelen

Het huiswerk van een Engelse leerkracht heeft het internet veroverd. Tijdens het zonnige weekend verplichtte ze de kinderen om niet met hun neus in de boeken te zitten, maar om buiten te spelen en ijsjes te eten.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Een zonnig weekend vlak voor de examens is de hel voor veel leerlingen, maar niet voor de klas van Jenny Thom. De lerares van de Bucklebury lagere school nabij Reading besloot immers dat haar leerlingen moesten ontspannen, enkele dagen voordat ze de eindtermen op het einde van het lager onderwijs moeten invullen.

In de opgave van haar huiswerk vraagt ze de leerlingen om een heleboel ontspannende activiteiten te doen, zoals een fietstocht maken, lachen, een boek lezen, hun favoriete tv-programma bekijken, genieten van het weer ... De kinderen mochten studeren als ze dat echt wilden, maar de juf vroeg om dat te beperken tot één uur.

"Onthoud: Juffrouw Thom is verantwoordelijk voor ongerustheid, jullie hoeven je geen zorgen te maken. Jullie zijn allemaal ongelofelijk en ik zou niets trotser kunnen zijn op jullie", zo beëindigde de lerares de huiswerkopgave. Iemand nam er een foto van en deelde die op Facebook.  Daar werd de opgave ondertussen al meer dan 60.000 keer gedeeld.

Foto Pixabay / mintchipdesigns