Tal van campings in Limburg volzet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ook in Limburg werd maximaal genoten van het zomerweer. De horeca deed gouden zaken. Vooral het fietstoerisme en de campings konden op veel belangstelling rekenen, zo vernam Toerisme Limburg vanmiddag bij een rondvraag. "Het hemelvaartweekend is een absolute voltreffer voor het toerisme in Limburg", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme. "Niet alleen de B&B's, hotels, vakantiehuizen en vakantieparken noteren een goede bezetting, maar ook de campings doen het uitzonderlijk goed. Mede dankzij de hoge temperaturen kennen een aantal campings zelfs een maximale bezetting."

Ook restaurants en cafés mogen op veel belangstelling rekenen. "Naast de logiesuitbaters en de attracties profiteren ook de restaurants en cafés van het zonnige weer tijdens dit verlengde weekend", weet Philtjens. "Zo vinden fietstoeristen massaal de weg naar Limburg en dat is natuurlijk positief nieuws voor de 240 fietslogies en meer dan 150 fietscafés. Vooral vanuit Haspengouw, waar het bloesemseizoen wat later op gang is gekomen, krijgen we positieve signalen over de toestroom van toeristen."

Andere activiteiten die veel bezoekers kregen waren het Belgisch kampioenschap barbecue in Hasselt, het Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem, Race Wars op Circuit Zolder en de Tuinbeurs in Munsterbilzen.

bron: Belga