Zaterdagvoormiddag tot een uur aanschuiven richting kust

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de E40 richting kust was het deze voormiddag tot een uur lang aanschuiven door de drukte en verschillende (kleine) ongevallen met een grote impact voor het verkeer. Tegen de middag zwakte de drukte af, zo werd vernomen bij het Vlaamse Verkeerscentrum. "Het was voor de derde voormiddag bijzonder druk, maar nu zwakt het serieus af", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

En er waren aantal incidenten op de E40 richting kust die zware files opleverden, zoals een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenwagen in Drongen, waardoor rond 8.45 een tijdlang twee rijstroken versperd waren. Rond 9.15 uur versperde een defect voertuig een kwartier lang een rijstrook in Aalter. Maar het incident met de grootste hinder was in Wetteren, waar rond 9.30 uur twee kop-staartaanrijdingen gebeurden dichtbij elkaar, waardoor twee rijstroken versperd raakten. Die rijstroken zijn sinds 11.15 uur terug open, maar het was vanaf Erpe-Mere een uur lang aanschuiven.

Verder is het ook druk op de E34 ter hoogte van Eeklo door wegwerkzaamheden en ook tussen Westkapelle en Knokke.

Ook zag het Vlaams Verkeerscentrum deze voormiddag drukte ter hoogte van de op- en afrittencomplexen aan de toeristische attracties, zoals Adinkerke (Plopsaland) en Beervelde (Tuindagen).

bron: Belga