Recordaantal leasewagens

door
Belga
Leestijd 1 min.

De leasingmaatschappijen in ons land kregen nooit meer bestellingen binnen voor nieuwe wagens dan in het eerste kwartaal van 2016. Dat blijkt uit cijfers van beroepsfederatie Renta, schrijft De Tijd zaterdag. Met 33.800 bestelbons ligt het aantal orders ruim 10 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2015, dat tekende voor het vorige record. Volgens Frank Van Gool, de algemeen directeur van Renta, gaat het niet alleen om extra wagens op de weg, maar ook om de vervanging van bestaande contracten.

Hij ziet twee redenen voor het nieuwe record. Zo schakelen meer bedrijven voor hun wagenpark over op operationele leasing in plaats van andere formules, zoals zelf voertuigen kopen met eigen of geleend geld. Daarnaast leasen steeds meer particulieren een wagen.

Bij de leaseauto's zijn de luxemerken heer en meester. De belangrijkste vier premiummerken BMW, Audi, Mercedes en Volvo zijn samen goed voor iets meer dan de helft van alle nieuwe inschrijvingen van leasewagens in het eerste kwartaal.

bron: Belga