Proximus League - Molenbeekse schepen van Sport denkt aan jongeren van White Star Brussel

door
Belga
Leestijd 2 min.

De ouders van de jeugdopleiding van White Star Brussel en de inwoners van Sint-Jans-Molenbeek zullen de Brusselse club steunen in de juridische stappen die ze neemt tegen de beslissing van het Belgische Arbitragehof van de Sport (BAS). Dat zei Ahmed El Khanouss, de Molenbeekse schepen van Sport, zaterdag, één dag nadat WS Brussel zijn licentie betaald voetbal en de promotie naar eerste nationale A (1A) misliep. Voorlopig neemt WS Brussel nog geen maatregelen. De Brusselaars wachten de motivering van het BAS af. "De ouders van de jongeren die in de jeugdopleiding van White Star Brussel zitten voelen zich onrechtvaardig behandeld. Ze begrijpen, net als ik, de beslissing van het BAS niet. Er wordt veel gepraat en geschreven over de economische toekomst van de club. Er zijn veel schulden, maar White Star kon ook veel garanties voorleggen", aldus El Khanouss. "Sint-Jans-Molenbeek gaat door een moeilijke periode, maar we hebben voor het eerst in de recente geschiedenis van de gemeente een club die het schopt tot de hoogste voetbalafdeling. Dat kan een economische stimulans geven, maar is ook voordelig voor het slechte imago van de gemeente. Wat me vooral raakt, is dat er geen rekening werd gehouden met de 650 jongeren die in de jeugdopleiding zitten. Als de beslissing van het BAS concreet wordt gemaakt, dreigt die opleiding te verdwijnen. Dat motiveert de ouders, de inwoners van Molenbeek en mij persoonlijk om White Star te steunen in de juridische stappen die ze zullen zetten om hun gelijk te halen."

Voorlopig neemt WS Brussel nog geen maatregelen. De Brusselaars wachten de motivering van het BAS af. "De advocaten zullen bestuderen welke procedure daarvoor het meest geschikt is. We zullen er alles aan doen om de jeugdopleiding en WS te redden. De beslissing van het BAS is subjectief en dus onjuist in onze ogen", deelt El Khanouss mee. "De beslissing brengt de toekomst van 650 jongeren in gevaar. Zij kregen in principe de kans om bij de profs te voetballen. Dit is een extra mokerslag die we ons niet kunnen veroorloven. Onze doelstelling is om de jongeren de kans te geven om in de hoogste voetbalklasse te voetballen. We hebben ook onze trots. Op het terrein heeft WS de titel behaald en niet via de groene tafel. Ik stel me dus vragen bij de objectiviteit van de Belgische voetbalbond. We moeten ervoor zorgen dat dergelijke zaken zich in de toekomst niet meer kunnen voordoen."

White Star kroonde zich vorige week tot kampioen in de tweede klasse, maar mag, omdat het geen proflicentie kreeg van het BAS, volgend seizoen niet aantreden in de hoogste voetbalklasse. Eupen, de runner-up in de Proximus League, is de gelukkige. Het team uit de Oostkantons stijgt nu naar de eerste klasse.

bron: Belga