Race Witte Huis - Republikein Paul Ryan zegt Trump "momenteel niet te kunnen steunen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Paul Ryan, de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en daarmee een van de belangrijkste Republikeinen, zei donderdag nog niet klaar te zijn om Donald Trump te steunen. "Om heel eerlijk te zijn, ik ben er nog niet klaar voor om dat te doen", zo zei Ryan aan CNN. Hij voegde er wel meteen aan toe dat hij dat in de toekomst wel hoopt te zijn, maar dat er eerst meer eenheid moet komen binnen de Republikeinse partij en dat die vooral door Trump moet bewerkstelligd worden.

Ryan is tot nu toe de belangrijkste Republikein die zich uitspreekt tegen de kandidatuur van Trump, sinds woensdag duidelijk werd dat die nog als enige mogelijke Republikeinse presidentskandidaat overblijft.

Door zijn brutale campagne tijdens de voorverkiezingen lijkt Trump maar weinig medestanders te hebben binnen zijn eigen partij. "Dit is de partij van Lincoln en Reagan en Jack Kemp. We nomineren niet elke vier jaar een Lincoln of een Reagan, maar we hopen dat onze genomineerde zoals hen probeert te zijn, en de principes van onze partij uitdraagt en zo een grote meerderheid van de Amerikanen aanspreekt", zo zei Ryan nog.

Donald Trump is erg onpopulair bij vrouwen en bij de Spaanssprekende en zwarte bevolkingsgroepen. Allemaal stemmen die van essentieel belang kunnen zijn om het op 8 november te kunnen halen van de Democraten, waar Hillary Clinton waarschijnlijk de presidentskandidate wordt.

Bron: Belga