Bulgaarse vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval op E17

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Bulgaarse buschauffeur die ernstig gewond raakte bij het ongeval op de E17 ter hoogte van Aalbeke, is aan zijn verwondingen bezweken. Dat meldt stad Kortrijk in een persbericht. In totaal waren 84 mensen bij het ongeval betrokken: 82 op de bus en twee vrachtwagenchauffeurs. Er werden 25 gewonden overgebracht naar de ziekenhuizen AZ Groeninge te Kortrijk en AZ Delta te Menen. De Bulgaarse chauffeur van de vrachtwagen die achterin op de Nederlandse dubbeldekbus reed, is overleden aan zijn verwondingen. De toestand van de overige gewonden is ondertussen stabiel: na medische controle blijken er op dit ogenblik geen zwaargewonden meer te zijn.

De niet-gewonden werden opgevangen in de Kortrijkse brandweerkazerne. De Nederlandse busmaatschappij heeft bussen naar Kortrijk gestuurd. Ter plaatse zal worden gekeken wie van de betrokkenen de reis wil verderzetten richting Frankrijk en wie wil terugkeren naar Nederland.

Het rampenplan werd opgeheven om 17.00 uur. De takeling van de voertuigen is voorbij. De brandweer moet nu nog het wegdek reinigen. Daarna kan de snelweg opnieuw opengesteld worden.

bron: Belga