Antwerps café 't Keteltje "wegens mensenhandel" drie maanden dicht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft het bekende café 't Keteltje in de Oudemansstraat gesloten omdat er sprake zou zijn van mensenhandel op die plaats. Eerder werden er twaalf vrouwen aangetroffen die illegaal in het land verbleven. De politie had informatie over mensenhandel en prostitutie in het café in de Antwerpse rosse buurt. "Daarom voerde de politie een controle uit in de zaak. Er werden twaalf Afrikaanse vrouwen aangetroffen die illegaal in het land verbleven. Zij droegen allemaal veel make-up en seksueel provocerende kledij. De politie vond in alle handtassen van de vrouwen condooms en busjes glijmiddel."

Andere vaststellingen en camerabeelden, waaruit bleek dat Afrikaanse vrouwen werden opgepikt, bevestigden dat vermoeden, klinkt het, en ook eerder werden al illegaal in het land verblijvende vrouwen opgepakt, die volgens de politie geen of valse documenten hadden en erg zenuwachtig waren.

"Afrikaanse vrouwen worden naar België gelokt met het oog op een beter leven", klinkt het voorts. "Ze moeten de hoge reiskosten afbetalen aan een pooier door zich te prostitueren in de drankgelegenheid. Zij en hun familie worden bedreigd met voodoorituelen."

Op basis van de Gemeentewet kan een burgemeester een zaak voor maximaal zes maanden sluiten, als er ernstige aanwijzingen van mensenhandel zijn. De sluiting van 't Keteltje duurt drie maanden en wordt ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraad. De beslissing komt er "omdat er voldoende aanwijzingen zijn dat in het café prostitutie in de vorm van mensenhandel plaatsvindt".

bron: Belga