Parcours 20 km door Brussel gewijzigd door sluiting tunnels

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het parcours van de 20 km door Brussel is volgens informatie van de RTBF gewijzigd door de sluiting van de Stefania- en Montgomerytunnel. Carine Verstraeten, algemeen secretaris van Brussels Promotion, bevestigt die informatie. "In samenspraak met de politie en de betrokken gemeenten is besloten om het parcours van de race enigszins aan te passen", zei Verstraeten. "De wedstrijd start nog altijd aan het Jubelpark in de richting van het Schumanplein. Daarna zullen de renners de Froissartstraat nemen in plaats van de Wetstraat. Vervolgens gaan ze langs de Belliardstraat verder naar de Lambermontstraat en slaan ze af naar de Hertogstraat, waar ze het oorspronkelijke parcours terugvinden. In de Regentschapstraat lopen de deelnemers bovengronds richting de Louiza-rotonde omdat de Stefaniatunnel gesloten is."

Het traject gaat zoals normaal verder langs Ter Kamerenbos, de Franklin Rooseveltlaan, de Terhulpensesteenweg, de Vorstlaan en de Tervurenlaan. De aankomst is opnieuw aan het Jubelpark.

De 37e editie van de wedstrijd vindt plaats op 29 mei en start om 10 uur.

Vorig jaar namen meer dan 40.000 mensen, onder wie bijna een derde vrouwen, deel aan de 20 km door Brussel. In totaal waren er 133 nationaliteiten vertegenwoordigd.

bron: Belga