Directeur Nationale Bank roept op tot boycot Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 1 min.

De lange wachtrijen op de luchthaven van Zaventem, als gevolg van de strengere veiligheidscontroles, lokken heel wat misnoegde reacties uit op het internet. Daarbij ook een opmerkelijk statement van een directeur van de Nationale Bank, Marcia De Wachter. Zij riep op Twitter zelfs op tot een boycot van Brussels Airport, met de hashtag #allennrAmsterdam. De Antwerpse Marcia De Wachter is al sinds 1999 directeur bij de Nationale Bank, maar daarnaast ook onder meer ondervoorzitter van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid. In die zin is haar oproep om niet langer te reizen via de luchthaven van Zaventem opmerkelijk. De vrees bestaat immers dat de aanslagen op de luchthaven en de nasleep ervan, jobs zullen kosten.

De Wachter stuurde gisteren maar liefst drie tweets de wereld in over de chaos op de luchthaven. "Geen service op Zaventem op een totaal lege luchthaven. Allen naar Amsterdam aub". Een uur later kwam de bewuste hashtag, die overigens nog maar weinig bijval kent. De Wachter had het ook over "Een débacle (...) Aankomst op Zaventem, niemand weet waarheen".

Het is overigens niet de eerste keer dat deze directeur van de Nationale Bank kritiek heeft op de luchthaven. In eerdere tweets eind april sprak ze zich al resoluut uit tegen de manier waarop de pre-screening gebeurt, waardoor passagiers drie uur op voorhand op de luchthaven moeten zijn. "Dubbele security check op Zaventem loodzwaar, onnodig en onhoudbaar", luidde het toen.

bron: Belga