Door pre-screening "maken we ons belachelijk in het buitenland"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marc Descheemaecker, voorzitter van Brussels Airport, laat in weinig aan de verbeelding overlatende woorden op zijn Facebook-pagina zijn licht schijnen over de lange wachttijden op de luchthaven door de pre-screening van de passagiers. Dat "dwaze" systeem moet voor Descheemaecker zo snel mogelijk afgeschaft worden want "we schieten onszelf in de voet en maken ons belachelijk in het buitenland", schrijft de voorzitter van Brussels Airport. "Verdomme....40 dagen dag en nacht werken aan een heropening van de luchthaven en enkele afgevaardigden van de politie vakbonden houden vast aan dat dwaze pre check-in systeem. Schaf dat af....schaf dat af.....we schieten onszelf in de voet en maken ons belachelijk in het buitenland.....", dat is wat Descheemaecker maandagnamiddag voluit schreef op zijn Facebook-profiel.

Eerder op de dag hadden de politievakbonden en het kabinet van minister Jan Jambon samengezeten om een oplossing te vinden voor de lange wachtrijen op de luchthaven in Zaventem. Tegelijkertijd moet echter de veiligheid op Brussels Airport gegarandeerd worden.

Niet lang na zijn uitval op de sociale mediasite kreeg Descheemaecker al bijval van Johnny Thijs, voormalig topman van bpost. "Hoe kan het dat de vakbonden dit debat domineren? Wat geeft hen het recht om maatregelen te vragen die elders weggelachen worden? (...) Allemaal buitengooien en de veiligheid op de luchthaven privatiseren!", treedt Thijs Descheemaecker bij.

Al snel kwam er reactie uit vakbondshoek, door de voormalige voorman van de socialistische spoorbond Jos Digneffe. "Wat zijn jullie CEO's toch fantastisch", schrijft Digneffe. "Als het slecht is, is het slecht en dit is slecht. Maar de veiligheid van alle burgers privatiseren. Hallo? Zullen we dan meteen ook maar het leger privatiseren dan kunnen die veel te dure F35 ook met prive-kapitaal aangekocht worden want daaraan wil ik mijn belastingsgeld NIET spenderen."

bron: Belga