Doelpunt Benteke volstaat niet voor zege Liverpool

Liverpool heeft zondag op de 36e speeldag in de Premier League met 3-1 verloren van Swansea City, dat zo verzekerd is van een verlengd verblijf in de hoogste Engelse divisie. Christian Benteke, bij de rust ingevallen bij de 'Reds', lukte in de 65e minuut zijn 50e Premier League-doelpunt. Andre Ayew (20., 67.) en Jack Cork (33.) zorgden voor de treffers van de 'Swans'. Liverpool-manager Jürgen Klopp wijzigde zijn elftal op maar liefst acht plaatsen in vergelijking met de heenmatch in de halve finales van de Europa League tegen Villareal (1-0 nederlaag). Simon Mignolet moest zijn plaats tussen de palen afstaan aan Danny Ward en zat op de bank naast Benteke. Die laatste bedankte Klopp voor de speelminuten door in de 65e minuut de aansluitingstreffer binnen te koppen, twee minuten later stelde Ayew de zege echter veilig. Bij Liverpool werd Brad Smith in de 76e minuut uitgesloten met een tweede gele kaart. Met nog twee speeldagen voor de boeg is Swansea (43 ptn) voorlopig 13e, het staat 11 punten boven de degradatiezone. Liverpool is zevende met 55 punten.