Ingenieuze reiziger laat pizza bezorgen op de trein

Een Britse treinreiziger is erin geslaagd om onderweg pizza te bestellen. De hongerige pendelaar heeft zijn verhaal gedeeld op Twitter, waarna het de wereld rondging. 
door
Kevin
Leestijd 3 min.

In België, waar een non-stoptreinrit niet veel langer kan duren dan drie uur, zijn restaurantwagens of voedingskarretjes onbestaande. In Groot-Brittannië beschikken lange ritten meestal wel over een eetgelegenheid, maar tot zijn ontsteltenis moest dj Artwork vaststellen dat er geen voedsel aan boord was tijdens de rit tussen Glasgow en Sheffield. Bovendien had de  dubstepproducer al honger toen hij opstapte en zou het nog vijf uur duren voordat hij op zijn bestemming arriveerde.

What idiot would get onboard a five hour train journey without checking if it has a bar car and without getting any food or drink before ...

— Celebrity DJ Artwork (@artworkmagnetic) 23 april 2016

Artwork probeerde nadien om via Twitter iemand snacks te laten leveren op een perron tussen Glasgow en Sheffield, maar dat bleek tevergeefs. Een fan suggereerde hem om een pizza te laten bezorgen op een perron en zo trad een vernuftig plan in werking.

I'm going to try and get a pizza delivered to a train as it pulls in to a station. Bit of research needed

— Celebrity DJ Artwork (@artworkmagnetic) 23 april 2016

Na een beetje onderzoek besloot de dj om de pizza in het station van Darlington te laten leveren. Een lokale pizzatent ging akkoord met de ongebruikelijke levering. De spanning was te snijden voor de hongerige muzikant. Ondertussen stroomden steunbetuigingen van over heel de wereld binnen.

— Celebrity DJ Artwork (@artworkmagnetic) 23 april 2016

@artworkmagnetic Finland is cheering for you. Our preparty is awaiting updates

— onethird (@onethirdmusic) 23 april 2016

@artworkmagnetic I'm led in my hotel room in Vegas, my view is attached & all I can think about is your pizza-quest. pic.twitter.com/SLdCHdWsrR

— TwEats Everything® (@eats_everything) 23 april 2016

Eenmaal aangekomen in Darlington was de verlossing eindelijk daar voor Artwork. Twee koeriers stonden klaar met zijn maaltijd, die hij in ontvangst nam en afrekende voordat de deuren opnieuw sloten.

— Celebrity DJ Artwork (@artworkmagnetic) 23 april 2016

— Celebrity DJ Artwork (@artworkmagnetic) 23 april 2016

Dolgelukkig kon de reiziger eindelijk eten. Het lot wou natuurlijk wel dat de dame met het voedselkarretje een half uur later opdaagde. Nu zijn honger toch gestild was, besloot Artwork om een stukje met haar te delen.

Fuck me, look who just showed up as well !!!!!!! This is one hell of a day pic.twitter.com/oIh5Av6dTS

— Celebrity DJ Artwork (@artworkmagnetic) 23 april 2016

'ello Leslie ash wants a slice .... pic.twitter.com/v5i8ED4NUi

— Celebrity DJ Artwork (@artworkmagnetic) 23 april 2016

De dj heeft de smaak duidelijk te pakken. Een dag later herhaalde hij de stunt tussen Leeds en Londen met een collega.

A new era train travel will never be the same again :) pic.twitter.com/XFpMfutqey

— Klose One (@KloseOne) 24 april 2016

Artwork heeft uiteindelijk toegegeven dat komiek Chris Ramsey blijkbaar al twee jaar eerder met hetzelfde idee kwam, maar de humorist was vooral tevreden dat de muzikant iets anders kon eten dan een broodje ei.

.@artworkmagnetic no problem at all mate. Just chuffed someone else managed to avoid egg and cress sandwiches and have some proper food!

— Chris Ramsey (@IAmChrisRamsey) 25 april 2016

 

Foto Pixabay / Riedelmeier